Sfeerimpressie opening Netwerklounge

Op 13 september 2017 was het zover. De officiële opening van het wijkbedrijf Lage Land. Ondanks het af en toe stormachtige weer was de locatie aan het van Moorselplein 1 goedgevuld. Aad de Kool van Lelie Zorggroep, samen met René Hoeflaak, Tom Boxman en Middin initiatiefnemers van het Wijkbedrijf, mocht als eerste een toespraak houden. Dit deed hij ook met overgave. Hij betrok het publiek bij zijn praatje voordat hij de microfoon overdroeg aan René.

Opening met een bijzondere taart

Samen met coördinator Karine sneed hij de taart aan en op deze manier werd het wijkbedrijf symbolisch geopend. Nadat de taart in stukken was gesneden vertelden René en Tom hun visie van het wijkbedrijf. De taart waseen voorbeeld van de samenwerking bij het wijkbedrijf. De op de verschillende lagen stonden de logo’s van de initiatiefnemers. En de taart was gemaakt door Mandy Both van justlovecakes. Dit bedrijf is van plan om in de toekomst taarten maken met mensen van Middin, drie straten verwijderd van het wijkbedrijf. Dit is één van de manieren waarop het wijkbedrijf zorg, welzijn en ondernemerschap bijeen brengt.

Functie van het wijkbedrijf

Het wijkbedrijf moet een plek worden waar zorg, welzijn en ondernemerschap samenkomen. Iedereen met een oplossing, idee, plan is welkom in het wijkbedrijf. Het wijkbedrijf verbindt om de wijk zelfstandiger en sterker te maken.Heeft iemand bijvoorbeeld een workshopruimte nodig, dan helpt het wijkbedrijf door hun eigen plekken te verhuren of brengt ze in contact met anderen die ruimtes beschikbaar stellen.

Na de opening

René Hoeflaak zei in zijn toespraak dat nu het wijkbedrijf geopend is, het aan de wijkbewoners is om het een succes te maken. Het wijkbedrijf is een locatie waar bewoners samen kunnen komen om te ondernemen. Hoe meer mensen langskomen, hoe meer er voor en door elkaar gedaan kan worden.

Al met al was de opening geslaagd. Ik zag dat diverse mensen al druk bezig waren met netwerken. En dat is precies waar de Netwerklounge voor is.

Deel deze pagina:

Een reactie plaatsen