Over ons

Informatie

Wijkbedrijf Lage Land is een initiatief van DOCK, Buurtwerk, Middin en de Lelie zorggroep. Deze organisaties maken deel uit van de BSPA. Die afkorting staat voor Buurtgericht Samenwerken Prins Alexander en is een samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsorganisaties in Rotterdam Prins Alexander.

In maart 2017 is de pilot gestart voor de oprichting van het Wijkbedrijf in Lage Land. Centrale locatie is de Netwerklounge naast restaurant De Specialiteit in verpleeghuis De Burcht, onderdeel van de Lelie Zorggroep. Het Wijkbedrijf heeft als doel om de wijk en haar bewoners sterker en zelfstandiger te maken. Dit gebeurt onder meer door zorg, welzijn en (lokaal) ondernemerschap met elkaar te verbinden en te ondersteunen. Dat kan op diverse manieren. Binnen, buiten, digitaal en op diverse locaties. Ook wordt er extra ondersteuning geboden voor startende ondernemers. Zowel met hulp bij het schrijven van een bedrijfsplan, hulp bij het vinden van een werkplek, als begeleiding.

Contact

Contactpersonen voor het Wijkbedrijf in oprichting zijn: Rene Hoeflaak (DOCK 06 – 24 95 23 09), Tom Boxman (Buurtwerk 06 – 38 29 05 93) en Aad de Kool (Lelie Zorggroep 06 – 10 81 69 43).

Verder kun je binnenlopen met een vraag bij de netwerklounge aan de Van Moorselplaats 1, 3067 SH Rotterdam.

Deel deze pagina: